Hitta dina nycklar till din bästa löpning

 

Löpningen själv eller tillsammans med andra kan ge en tillfälle att vara naken och nåbar och hitta in i sig själv och locka fram det bästa inom en själv. Fysisk arbete som löpningen är i sin skönaste form kan vara en källa för utlopp av en själv på många plan. Det fysiska uttrycket och det mentala hänger väldigt väl samman likväl som att fysik, rörelse och mental tillfredställelse hänger väl ihop. Välj en miljö där du känner dig trygg och där ni hjälps åt, det är då du vågar gå in i dig själv  och bejaka dina känslor som i slutändan ska föra din löpning framåt. Va den du är, det är det bästa du kan vara men se till att ingen annan förlorar på det. Kanske är det så att du vill springa själv för att det passar ditt liv bäst eller för att du helt enkelt vill det då gör du det. Det finns inget rätt eller fel det finns bara din rätta väg och det är den du ska följa.

Detta är den helheten jag vill förmedla oavsett om man satsar på OS-guld eller att klara vardagen så är vi människor och det är egentligen ingen skillnad. Jo, skillnaden är att vi är unika och att vi lägger ribban olika högt, men ytterst så vill vi vara fria och finna harmoni i vårt liv och det är då vi kan utrycka oss utan hinder.

Förändring

I mötet med människor jag coachat och testat så har jag insett hur viktigt det är att vara nära kärnan inom en människa om en förändring ska vara möjlig. Det finns ord som skrämmer bort och det finns ord som man lätt tar till sig. I slutändan när man ska utveckla sig själv så är det de enkla orden, den enkla logiska förståelsen som ger motivationen och öppnar dörrarna för att utveckla och förändra det som du bestämmer dig för. För att förändra en rörelse så måste hjärnan först förstå hur den nya rörelsen ska utföras och vilken nycklar man ska fokusera på för att göra denna förändring möjlig. När man väl har kommit så långt så är nästa steg att få kroppen att förstå vad den ska göra. Jag hjälper dig hela vägen från din tankemässiga förståelse till kroppens förståelse i övningar och i löpningens rörelser

Enkelhet

Min ambition är att alltid göra det enkelt, utveckling av rörelse och förändring är i slutändan långt från akademisk. Min erfarenhet säger mig att det är viktigt att vara så nära människans innersta kärna som möjligt, denna innersta kärna är känslan man har inom sig när man rör sig och den är om den fungerar väldigt naken, okomplicerad, livfull och naturlig. När kroppen börja jobba med dig istället emot dig då är det kul att träna. Mitt möte med dig bygger på enkelhet och logik.

Förmågan att känna när det är rätt

Alla tester jag gjort och alla år som tränare har fått mig att väldigt strakt tro på människors förmåga att känna när det är rätt eller fel. Det handlar mycket om att lita på sig själv och sin egen känsla, många gånger handla det om att ställa två stilar eller olika sätt att röra sig mot varandra för att förstå och känna skillnaden och genom det hitta sitt rätta sätt att springa. Jag ger dig många tips på hur du kan prova dig fram.

Olikheter

I mötet med människor så inser jag att vi är väldigt olika och vilken tillgång och charm det är. Vi har olika personlighet med olika mentala och fysiska förutsättningar och det är det vi har med oss. Vi är unika människor ingen är som någon annan, men en sak har vi gemensamt. Vi har så mycket bra som finns inom oss och det är det som jag vill hjälpa er att få tillgång till på ditt sätt med dina verktyg och på dina villkor. Ingen annan äger dig själv och dina val det gör du bara själv och den respekten finns alltid och ska alltid finnas av andra men framförallt av dig själv gentemot dig själv. Jag respekterar dig utifrån den du är och var du vill.

 

Förståelse

Oavsett om det är löpteknik eller en övning som man utför så är det viktigt att göra det på ett för kroppen riktigt sätt, det är då träningen blir effektiv och skonsam. När jag verkar som tränare så är det utifrån en stor kunskap om kroppen och dess biomekanik som sedan utmynnar  till det enkla och greppbara satt i ett förståeligt sammanhang. Jag vill måla upp en film i dig som ökar din förståelse långt in i dig själv och som tar tag i dina känslor, dom känslorna som du kommunicerar med i din egen kropp. Denna film handlar om löpningens naturliga konst, dom rörelserna som finns naturligt inom dig och som väntar  att komma ut. 

Du lägger ribban själv

Sättet jag jobbar bygger också på att varje människa är unik och det är med dom ögonen vi tillsammans skapar möjlighet till att hitta det bästa inom dig själv. Hur långt du vill gå i denna process och på vilket sätt du vill göra det bestämmer du själv, någon stans på vägen kommer du vara nöjd och kommer du dit så har vi utvecklat din löpning så långt som du vill utifrån dina mål och behov.  

Respekten börjar med att du ska respektera att du är där du är och det är därifrån du ska börja utveckla dig själv. Det är då du ger dig möjlighet att få tillgång till dina bästa rörelser.  Det handlar om att du ska hitta ditt bästa jag som hjälper dig att hitta ditt naturliga sätt att röra dig inom dig själv vilket ger dig inspiration att hitta en löpning på dina villkor och med dina rörelser. 

Utgångspunkten är hur man förbättrar sin löpteknik och för att göra det så måste man inse och respektera för sig själv var  och i vilken verklighet man befinner sig. När man väl har gjort det så är det därifrån din egen personliga resa med din kropp börjar. 

Hur man bör röra sig i löpning är ur ett biomekaniskt perspektiv logiskt, men hur man än vrider och vänder på det så finns det skillnader från en individ till en annan. Vi är inte lika och det som är fantastiskt, vi är unika ingen människa är helt lik någon annan. Vi har alla vår egen personliga resa att göra och vår egen personliga kropp som är unik för oss själv. Kort och gott vi har alla vår egen personliga process och det är där vi ska lägga vårt fokus. 

Vi har inte bara olika kroppar vi är också olika som människor, en del är hetsiga andra lugna. Det finns dom som får energi av att träna med andra, medan andra hellre är ute och springer för sig själv. Bejaka dig själv och din kropp så har du skapat förutsättningar för att hittat din och din kropps väg till utveckling.

För att möjliggöra denna utvecklingen så är det nödvändigt att se över var du befinner dig just nu. På vilket sätt är din kropp redo för att göra en förändring och på vilket sätt ska du gå tillväga så att det passar dig att genomföra det. Jag lotsar dig igenom kroppens alla rörelser på ett metodiskt enkelt och lättförståeligt sätt, du blir hjälpt att upptäcka dig själv och hur du ska komma vidare steg för steg. Visst det kommer kosta ett pris det gör det alltid om man ska få något gjort, men hittar man nycklarna till lösningen så går det mycket enklare än man tror oavsett vilken ålder man är.  Jag hjälper dig att hitta dina nycklar på dina villkor.