Team movement

 

Inledning 

Bild peter liten.png

Under detta år som har varit har jag funderat väldigt mycket vad jag vill jobba med dom närmsta 10-12  åren jag har kvar innan jag går i pension. Jag vill ägna det åt något som jag tycker är meningsfullt. Jag har upplevt väldigt mycket inom idrotten och det är väldigt roligt, men vill man som jag verkligen brinna kräver det nya utmaningar och dom är inte lika lätt att hitta nu som när jag var ung. Jag har lovat mig själv att jag ska vara ärlig mot mig själv vad jag verkligen göra och våga göra dom valen som leder till att jag göra det som motiverar mig. Inte så lätt alla gånger, men nu har jag satt ner foten för mig själv. 

En sak som jag länge har tänkt att jag ska göra är att skriva en bok om kopplingar mellan det mentala och det fysiska. Vad jag vet så är jag den enda i Sverige som har jobbat med världselit både fysiskt och mentalt  och jag har gjort det både inom individuell och lagidrott. Att jag skriver denna planen som en bok är för att träna mig på hur man skriver en bok i ett e-book format. 

Jag har bestämt mig för att jag vill jobba med hockeyn, det som jag tycker om mest i arbetslivet är att vara tränare det känns som att jag är tränare inne i själen. Men att vara tränare på hög nivå kräver mycket av mig och om jag vill uppnå det som jag ser är möjligt då måste jag brinna för det. 

Det jag har kommit fram till är att jag inte vill jobba på en nivå där utmaningen är för låg, jag vill tänja gränserna och utvecklas ännu mer från där jag är idag. Utveckling är navet i att skapa prestationer och utan den så försvinner min vilja att vara elittränare. Ser man till att utveckla en spelare så mycket möjligt med den idén jag har så går det inte ha 20-25 st samtidigt och de gör att jag inte vill träna ett lag utan bara ett fåtal spelare som är beredd att utveckla sin talang. 

Ska jag träna ett lag då kan jag inte ha de ambitionerna jag har idag utan måste tänka på ett annat sätt, skulle kanske vara intressant i framtiden även om jag inte tror att det blir så. Det här är vad jag vill och jag tänker göra det fullt ut och spänna bågen så mycket det går. En stor anledning till att jag skriver detta är för att visa vad jag vill och tror på, då är det lättare för en spelar att välja om man vill vara med eller inte. Detta är givetvis bara en del av mina tankar men ändå en övergripande blick på vad jag står för.

Ambitionen är att ha en grupp som består av 4-6 st spelare, min bedömning är att det är en bra storlek för att kunna ha en bra kvalité och för att ni alltid ska kunna ha någon att träna med. Jag tror att ett metodiskt arbete under lång ger bästa förutsättningar för att kunna få ut det bästa av er. Jag har tränat många under väldigt lång tid faktiskt så jag vet vad det kan ge. Detta är inte vanligt i hockey här köper man och säljer för att hitta framgång det kan säkert vara bra men jag saknar det metodiska arbetet, det finns en väldigt vinst i att känna en spelare både fysiskt och som person. Jag tror på det. 

Min inställning är att jag vill vara lojal mot er, gör någon en dålig säsong så är det definitivt inget skäl till att inte köra vidare. Jag tar mer än gärna den utmaningen, det kommer inte gå bra varje år det gör det inte för någon. Om någon bättre spelare vill komma in och gruppen är full så är jag lojal mot de som redan är med i gruppen.

 

Min filosofi

Målet med Team Movement är att ge ishockeyspelare möjlighet att maximera sin medfödda förmåga. Det innebär att hitta bästa möjliga förutsättningar till utveckling och att hela tiden försöka hitta bästa vägen för varje enskild spelare. 

Gruppen Team Movement bygger på principer att för att utvecklas så måste man vara i ständig rörelse, man måste gå vidare. Livet förändras du själv förändras och det måste man anpassa sig till. Över tid så förändras kropp och psyke och det handlar mycket om att vara med på det och ta rätt beslut på vilket sätt man kommer vidare. 

Träd.png

Jag har under många år försökt leta det bästa och alltid försökt se möjligheter i det jag gör. Det finns alltid en en väg att ta sig vidare till nästa steg, det gäller bara att vara tillräckligt vidsynt för att se den och att inte ge sig. För min del är denna strävan väldigt viktig det är idrottens själ, det är en väldigt stor faktor om man ska kunna maximera sin talang. 

Det fysiska och det mentala trädet jag har ritat är till för för att jag ska kunna förklara vad jag menar på ett lättare sätt,  det är inget jag har tagit från någon annan utan skapat själv. Jag vill lyssna på allt och alla, läsa allt men skapa min egen filosofi och jag tror att det är först då det blir bra, men det kräver också en större förståelse och det har jag jobbat otroligt hårt på att skaffa mig.